logo Larissas Massage
Larissas Massage
Larissas Massage
× Hem Om mig Behandlingar Företagsmassage Friskvårdsbidrag Present Info Kontakt & Hitta hit Priser & Boka tid Svenska English Castellano Русский
logo Larissas Massage
Larissas Massage
Larissas Massage


I bokningssystem kan du välja gravidmassage, avslappnande massage eller behandlande massage.
Det finns inga strikta regler mellan avslapnande massage och behandlande massage, jag kan kombinera både massage vid behov. Om du vill att jag slutar med ansikts- / skalp- / käkledensmassage, säg till och jag ordnar det.

Avslappnande massage:
klassisk svensk massage
taktil massage

Behandlande massage:
revolving
massageterapeutisk behandling
triggerpunktsbehandling vid behov

B e h a n d l i n g a r

B e h a n d l i n g a r

Klassisk svensk massage
Massagens positiva effekter på blodcirkulationen är sedan länge välkända. Blodcirkulationen har en nyckelroll i kroppens alla funktioner – lymfcirkulationen, nervsystemet, muskler, hormonsystemet.

Taktil behandling
Taktil behandling är en mjuk massage med en stor kvantitet vegetabilisk olja. Metoden används för att skapa välbefinnande, samt reducera oro, stress och smärta.

Revolving
Revolving är en myofasciell behandlingsteknik skapad av naprapaten Richard Thörn.
Fascia är mjukvävnadskomponenten i bindvävnadssystemet. Den penetrerar och omger muskler, ben, organ, nerver, blodkärl och andra strukturer. Den är ansvarig för att upprätthålla stabilitet, för att ge stöd och skydd, och den fungerar som en stötdämpare. Fascian hjälper till att organisera och samordna alla våra rörelser samt håller oss flexibla och smidiga.

Triggerpunktsbehandling
Behandlingen med lätt muskelpressur.
Trigger-punkter är zoner med märkbara spänningsknoppar, placerade i muskelfibrer. När de berörs eller pressas, orsakas det obehag eller smärta. Muskelfibrer är ansträngda så hårt att de avbryter sin egen blodtillförsel. Detta leder till ackumulering av avfallsprodukter, vilket i sin tur irriterar känsliga nervändar.
Inaktivering av triggerpunkten normaliserar myofascias tillstånd och tar bort smärta.

Massageterapeutisk behandling
Denna mjukdelsbehandling även kallad Muskulering är en undersöknings- och behandlingsmetod som innehåller specifik muskelmassage kombinerad med muskeltöjningar. Behandlingen syftar till att skapa balans kring leder genom:

  • ökad muskelavslappning
  • ökad muskelflexibilitet
  • ökad ledrörlighet
  • förbättrad muskelfunktion och muskelstyrka
Behandlingen kan användas förebyggande och vid smärtor, skador och sjukdomar i muskulaturen samt övriga strukturer i rörelseapparaten.

Magmassage
Massage på buken kan vara både avslappnande och terapeutisk.
Abdominal massageterapi är en speciell wellnessbehandling. På grund av den djupa effekten på de inre organen, stimuleras mag-tarmkanalen, endokrina, cirkulations- och lymfsystemen.

Om du inte kan bli gravid, tänk att massage av buken vid infertilitet stimulerar blodcirkulationen i bäckenområde, påverkar reflexogena zoner och mjuknar vidhäftningar runt reproduktiva organen.

Indikationer för terapeutisk massage av buken:
stagnation i bäckenet;
intestinal hindring;
kolit;
flatulens;
prostatit;
vidhäftningsprocess;
bråck;
förstoppning;
dyskinesi;
överskott av kroppsfett.

Kontraindikationer för massage av buken:
graviditet och amning;
infektionssjukdomar;
onkologi;
tuberkulos;
perioden med förvärring av kroniska sjukdomar;
urolitiasis;
inre blödning;
gallstenssjukdom.

Ansiktsmassage
När vi masserar huden, kan vi orsaka, bokstavligen, en dusch av helande kemikalier att flöda in i blodomloppet. Våra känslor och biokemi påverkas positivt när en skicklig massageterapeut ger ansiktsmassage.

Käkledsmassage - ökad flexion i kroppens alla leder
Behandling av käkmuskulaturen brukar ofta få en effekt på hela kroppens nervsystem. Detta kan demonstreras i ökningen av rörelseomfånget i bl.a. höftleden.

Tips på självbehandlingen och självtöj tekniker
När man självbehandlar de myofasciella enheterna med en roller, boll eller annat verktyg är det viktigt att man samtidigt tillför rörelse, töj och/eller avspänning. Detta är för att få olika vävnadslagren att släppa från varandra och uppnå en maximal frikoppling av aktin från myosin.

Videvägen 1, Lidingö
info@larissasmassage.se

Godkänd för F-Skatt
Copyright © Larissas Massage AB

Kroppsterapeuterna

Videvägen 1, Lidingö
info@larissasmassage.se

Kroppsterapeuterna

Godkänd för F-Skatt
Copyright © Larissas Massage AB

Videvägen 1, Lidingö
info@larissasmassage.se

Kroppsterapeuterna

Godkänd för F-Skatt
Copyright © Larissas Massage AB